Jongerencoach

Valt het jou ook op, je zoon of dochter achter de mobiele telefoon, Netflix of doet spelletjes waarbij de rest van de wereld lijkt te verdwijnen. Contact maken is bijna niet te doen, na drie keer vragen reageren ze met een afwezige: 'huh?, zei je wat' .
​Het is geen luiheid, het is de wereld van nu, want sociale contacten via sociale media is het nieuwe normaal. Ze willen misschien wel anders maar ze weten niet hoe.


Daardoor of natuurlijk door heel andere redenen kan het zijn dat jongeren vast lopen met hun studie, ze hebben de neiging te spijbelen of in ieder geval met tegenzin naar school te gaan. Irriteert je dit dan is de sfeer al snel grimmig en woordenwisselingen zijn dan aan de orde van de dag.

Meisje in gele trui
Fun with Guitar

Als jongerencoach help ik jouw zoon of dochter, niet via therapie maar een steuntje in de rug bij het alles wat zij in hun leven meemaken. Een luisterend oor, helpen de gedachten op een rij te zetten, deze gedachten staan door de nieuwe sociale media niet meer stil.
Wij werken aan een vast dagritme, structuur, gebaseerd op eigen keuzes maken. Afspraken maken en stimuleren om je daaraan te houden, je maakt deze afspraak namelijk in eerste instantie met jezelf.

 

Ik geloof dat iedere jongere vindingrijk en talentvol is op eigen wijze. Wij werken dus aan de doelen die de jongere zelf heeft, ik moedig aan dat ze zichzelf ontdekken en gaan bloeien door zich goed te voelen.
Ik bied een omgeving waarin de jongere centraal staat, er moet dus een klik zijn, het contact is veilig en vertrouwd.

Jongerencoaching blijkt het beste te werken bij langdurig contact tussen mij en de jongere, toch bewaak ik graag samen jullie als ouders de voortgang door ook oudergesprekken te houden. Zo kijken wij samen naar de stappen die zijn gemaakt en waar jullie thuis mee aan de slag kunnen. 
Hierover maken wij samen afspraken voorafgaand aan het traject.

SAMEN AAN DE SLAG MET..

  • zelf keuzes (leren) maken

  • groei van zelfvertrouwen 

  • inzicht krijgen in eigen gedrag​​

  • hoe ga je om met sociale druk, vrienden, school

  • beweging die past bij jou

  • creativiteit in werkvormen

  • kennis over voedingswaarden o.a. suiker, vet, koolhydraten, vezels, eiwitten (wanneer het aanpakken van overgewicht een hulpvraag van je is)

  • wegen en meten (wanneer het aanpakken van overgewicht een hulpvraag van je is)

Tarieven jongerencoaching

Jongerencoaching                                                                           € 45     (per uur)


 

Traject 'Bloeitevoel' (Bloeien door je mooi te voelen)           € 230
Intakegesprek + 5 uren coaching

 Bovenstaande bedragen zijn vrij van BTW.
Bedragen worden maandelijks gefactureerd of kunnen gepind worden in de praktijk.

Alle afspraken vinden plaats in de praktijk van Puur Hester aan de

Van Leeuwenhoeklaan 23 in Zwolle.